Повратникот во Бундеслигата, екипата на Штутгарт го промовираше третиот дрес за сезоната 2020/21, зелената боја доминира, изработен е рециклирал полиестер добиен од пластични шишиња.

Првичната реакција на навивачите е различна, од позитвни коментари до оценка дресот е катастрофа, тоа може да се види по коментарите на твитер.

Штутгарт се пофали дека заштитата на околината е важна, избрана е зелената боја која никогаш не била заштитен знак на клубот.