Ерменија е еден од трите противници на Македонија во Ц-лигата на УЕФА Лигата на Нации.

Со Ерменија не сме во позитива, имаме по 3 победи и две нерешени, игравме во Лигата -Д од УЕФА лИгата на Нации, запишавме една победа и еден пораз, висок во Ереван со 4-0.

Статистика, Македонија – Ерменија.