Мечот меѓу Славен Белупо и Горица во рамки на хрватското фудбалско првенсво го одбележа тешката повреда на фудбалерот на гостите Паулиса Голубицкаса.

Имено, тој по еден дуел падна на земја и заработи фрактура на вилицата, по што веднаш беше изваден на носилки. Поради оваа повреда врз Латвиецот ќе мора да биде извршена хируршка интервенција.