Левиот бек на Ајакс, Николас Таљафико и неговата девојка, Каро Калвагни која е поранешена хокеарка веќе пет години се заедно и често се одлучуваат јавно да говорат за нивната врска од сонишатата, како што ја нарекуваат.

Двојката неодамна прослави пет години заедно а потоа објави серија слики од најроматичните моменти кои ги имала досега.

Репрезентативецот на Аргентина пред неколку месеци јавно призна дека неговата иднина во дресот на Ајакс зависи од желбата на неговата понежна половина и нејзината желба околу престојот во Холандија.