Дејан Тантуровски е успешно опериран во Сфија, објави Македонија Ѓ.П. на својот фејсбук профил. Тимот од Ѓорче Петров му посака успешно закрепнување  и брзо враќање на теренот.

Македонија Ѓ.П.  денеска се среќава со Академија Пандев во второто коло на ПМФЛ од 17 часот.