Една од најполуларните италијански спортски новинарки која е дел од Скај Италија и редовно известува за случувањата во Серија А, Дилета Леота е жртва на „хакерски напад“.

Италијанката одново е на насловните страници во Италија поради појавата на експлицитните фотографии. Нејзиниот мобилен телефон бил хакиран а фотографиите биле објавени на интернет.