Трагична вест за голманот на Ливерпул, Алисон Бекер, неговиот тактко , Жозе Агостињо Бекер е пронајден удавен во езеро во Бразил.

Трагедијата се случила во реката Камаква во близина на Лаврас до Сул, Жозе полицијата го пребарувала местото , по потрагата било пронаједено неговото тело.

Жозе Агостињо Бекер имаше 57 години, тој и неговиот син  Алисон, голман на Ливерпул неа исклучително блиски, тврдат медиумите од Бразил.