Александар Трајковски влезе во игра кај Мајорка против Сосиедад, второ коло во Ла Лига. Нашиот репрезентативец во игра е од 58 минута на средбата коа е во тек.

Резултатот засега до 62 минута е нерешено, 0-0. Трајковски и против Еибар во првото коло влезе во игра од  клупата за резерви играчи но во 71 минута.