Македонската фудбалска репрезентација до 21.година, пред три години го имаше премиерниот настап на Европските првенства.

Имињата на Радески, Велковски, Барди, Елмас и останатите ќе останат запишани во историјата на македонскиот фудбал, како прва генерација во која и било возрасна категорија која обезбедила пласман на едно големо натпреварување.

Истите тие се надеваме дека Македонија ќе ја однесат на уште барем еден голем собир, но овој пат во сениорска конкуренција.алентирани. Тврдоглави. Мотивирани. Различни. Единствени.