Дуелот во понеделник меѓу Македонија и Холандија е го суди Романецот Иштван Ковач, тој е со знакот на ФИФА од 2010 година.

Василе Маринеску и Овидиу Артене се негови помошници, Марко Ди Бело и Паоло Валери од Италија, и Ли Бетс од Англија ќе бидат задолжени да го следат мечот од ВАР собата.

Инаку Ковач кој има 36 години, за прв пат и суди на Македонија, но им судел на Металург, Работнички и Шкендија против Милан во Скопје.