Агим Ибраими за црвениот картон на мечот со Дуделанж кога нападна судија доби казна забрана за настап на натпревари под знакот на УЕФА до 31 декември 2020 година.

УЕФА строго го казни Ибраими, поранешниот репрезентативец на Македонија ќе има долга пауза на натпреварите од меѓународен карактер.