Украинската новинарка, Олга Каленчук е топ тема во Италија, откако се појави на мечот ммеѓу Шахтјор и Рома во Лига Европа.

Новинарката која е родена во Доњецк а навива за Шахтјор според медиумите во Италија е на нивно на Дилета Леота (популарна спортска новинарка од Италија), во однос на изгледот и пристапот кон известувањето од фудбалските натпревари…