Сопругата на Икарди, контроверзната Ванда Нара на Ибица преговара со Јувентус за трансферот на сопругот Икарди, ова го тврди „Газета“ кој потенцира дека цената на напаѓачот на Интер е падната на половина, сега изнесува 60 милиони.

Ванд е менаџер на Икарди, предизвика многу скандали, сега во хотел  на Ибица го продава својот сопруг на Јувентус. Шампионот на Италија  го продава Манџукиќ па извесно е доаѓањето на Икарди во Торино тврдат медиумите во „чизмата“.