ФК Македонија од Враништа со соопштение на фејсбук предупреди дека нема да дозволи нивната трева да биде уништувана од домашни миленичиња- крави кои пасат на теренот.

Клубот се труди да си ја заштити тревата, но несовесните сограѓани им ја уништуваат со своите крави кои пасат на теренот.

ФК Македонија од Враништа е член на Третата МФЛ.