Спектаклот може да започне, уметноста и спортот се најголеми амбасадори на секоја земја, во Рим или „вечниот град“ покажаа што значи фудбалот, со аријата „Никој не спие“ во изведба на Андреа Бочели, започнува ЕУРО!

Италија и Турција го отвораат континеталниот шампионат, спектаклот нека почне, Македонија нека победува!