Архитектот Андреј Јосифовски од Србија, на тенискиот терен на кубот Ѓукиќ во Белград, го нацрта ѓоковиќ во мега димензии на земјениот терен.

Ова е веројатно најголемиот портрет во светот кој го добил Ѓоковиќ, цртежот е долг 24 метри, широк 11, вкупно се искористени 264 метри квадратни.