Златан Ибрахимовиќ стана „Ирбахимовиќ“ , му го промашија името на дресот, печатна грешка која се случи на средбата меѓу ЛА Галакси и Торонто во МЛС лигата.

Грешката секако била ненамерна, Ибрахимовиќ натпреварот го заврши со два постигнати гола, има вкупно 436 во кариерата.

Со 38 години популарниот „Ибра“ игра одлично во Америка и е прв играч во својата екипа.