Минск славаше во  градското терби со Динамо Минск со 3:2 на натпревар на кој фестивалот беше одржан на трибините.

Вообичаени мерки за влез, мерење температура а после тоа вотка и пиво за разбивање на стравот.

Ова е само дел од кометнарите на европските спортски медиуми по денешното дерби кое му припадна на домаќинот.

За атмосферата нема многу да пишуваме, фотографиите покажуваат и повеќе од доволно.