Откако стана познато дека безмалку целиот прв тим на Валенсија е на продажба поради кризата која ги зафати „Лилјаците“ од Ковид-19, Виљареал решти тоа веднаш да го искористи.

Кокелан и Парехо се нови играчи на Виљареал, Валенсија од продажбата на Французинот  заработи 6,5 милиони евра, засега нема инфо затоа колку е платен Парехо.