Денеска истекува рокот за активирање на откупната калузула на Лаутаро Мартинез, но Интер и Барселона не се договрија, прегвоорите се во тек и се очекува да завршат пред крајот на годината.

Николо Скира, експерт за трансфери во Италија, тврди дека Интер е подгтовен да го продаде Лаутаро за 90 милиони евра и еден играч.

Барселона е договорена со Лаутаро Мартинез, годишна плата од 12 милиони евра, договор на 5 години, убедени се дека со Интер ќе се договорат до октомври.