Шпанските медиуми сеуште трагаат по вистинската причина поради која пропадна трансферот на Герет Бејл во Кина.

Зидан бараше играчот да биде продаден, Перез во последен момент се предомисли а семејството на Велшанецот сеуште е во прашалници, каде ќе се пресели до крајот на овој месец.

Целокупната ситуација со Бејл е преставена во прекрасен стрип од Еуроспорт.