Арсенал и Чарлтон одиграа пријателски натпревар на „Емирати“, секако пред празни трибини.

Пред почетокот на оваа средба се изврши дезинфекција според медицинскиот протоколол, ова се моменти на кои ќе треба да се навикнеме кога ќе гледаме средби од Премиерлигата.

Инаку Арсенал на овој пријателски натпревар го победи Чарлтон со 6-0.