Темпото е високо, славањето траеше долго па очекувано, фудбалерите на Македонија изгледаа на моменти и строшени, изморени и еморитнов исцрпени.

Сепак тоа не беше проблем за да ја совладаат Естонија со 2:1 со головите на Тричковси и Стојановски.