Во Градски парк денеска се одржа настанот организиран од Македонската фудбалска федерација во кој најмладите љубители на спортот зедоја учество во голем број на игри.

Целата на овој настан е што поголемо дружење на децата и приближување на спортот. Организирани беа натпревари  во жонглирање, шутирање на пенали, а имаше „Тркало на среќата“. Како што може да се види на фотографиите голем број на деца беа дел од овој настан, кој е прв во низата вакви кои ќе се одржуваат идниот период.