Вториот настап на Македонија на ЕУРО завршо со   . Украина -Македонија , головите во првиот дел ги постигнаа Јармоленко и Јаремчук., во второто полувреме погодија Алиски од втора, откако првиот удар пенал му го одбрани голманот Бушчан.

За одбележување е и моментот кога Аврамовски игра со рака, пенал за Украина, Столе  Димитриевски го брани шутот на Малиновски во 83 минута