Фудбалската репрезентација на Македонија на 5. септември се среќава со Израел во квалификациите за ЕП 2020 година.

Репрезентацијата пристигна во Тел Авив со чартер лет, ќе се комплетира во текот на денот со пристигнувањето на останатите играчи, први се придружија Иван Тричковски и Стефан Спировски.