Франција е е меѓу носителите на ждрепката за групите на 30. ноември во Букурешт, меѓу носителите има четири земји кои се организатори  на шампионатот,  Германија, Англија, Шпанија и Италија, но и Белгија и  Украина.

Финалистите од последниот Мундијал, Франција и Хрватска не се меѓу носителите. Доколку Македонија успее да се пласира на ЕУРО 2020 ќе биде претставник од четвриот шешир и една од четирите репрезентации победници од Лигата на Нации.

1: Белгија, Италија, Англија, Германија, Шпанија, Украина.

2: Франција, Полска, Швајцарија, Хрватска, Холандија, Русија.

3: Португалија, Турција, Данска, Австрија, Шведска, Чешка.

4: Финска, Велс, четири селекции победници во Лигата на Нации.