Голманот на Партизан од Албанија, Алдо Теќа, се обидел да се самоубие со фрлање од шести спрат во зградата каде живеел во Тирана.

Теќа има сериозни повреди и се бори за живот по обидот за самоубиство. Причина за обидот за самоубиство е семејна расправија пренесуваат медиумите од Албанија.