Македонската фудбалска репрезентација до 17. години денес одигра контролен натпревар со репрезентацијата на Црна Гора и оствари нерешен резултат.

Во комплексот  „Куќа на фудбалот”,на тренинг центарот „Петар Милошевски“ во еден интересен натпревар, со отворена игра и голема пожртвуваност, од двете страни , селекциите на Македонија и Црна Гора одиграа без победник 1:1