Украина ја победи Македнија со 5-1 и го освои првото место во претквалификациите во Скопје за настап на СП 2020 година.

Македонија немаше сили да  му се спортистави на фаворитот кој со головите на Мукутјук кој постигна два, потоа, Разуванов, Зварич и Малушко поведе со 5-0.

Левески намали на 5-1 и го постави конечниот резултат. Македонија со три порази ги заврши настапите на преквалификациите во Скопје.