Часови го делат Марио Манџукиќ од потпис кај Баерн Минхен и повторно враќање во Германија, ова го тврди „GazzettadelloSport“.

Проработе врската на релација Нико Ковач – Марио Манџукиќ тврди италијанскиот весник. Практично Ковач го спасува Манџукиќ од седење на клупа со оглед на фактот дека Хрватот не е во плановите на Мурицио Сари и Јувентус.

Манџукиќ веќе играше во Баерн во периодот од  2012-2014 година  и се чини дека за 34. годишниот Хрват вараќањето во Германија ќе биде полн погодок.