Благој Георгиев е еден од заинтересираните за превземање на ФК Вардар. Бугаринот тврди дека некој тоа не го сака, и врши опструкции.

ФК Вардар е во незавидна финансиска ситуација, Георгиев од Бугарија е посредник за превземање на ФК Вардар се пожали во медиумието во Бугарија.

„Кога излезе веста за Вардар  почнав да слушам лоши работи, мислам дека се обидуваат да ме спречат во желбата да го преземам клубот“, рекол Благој Георгиев за бугарските медиуми.