ТВ Нова од Бугарија направи опширно интервју во Благој Георгиев, кој во Скопје преговараше за превземање на Вардар.

Телевизијата го прашапоранешниот бугарски фудбалер, зошто токму Вардар и македонски фудбалски тим.

„Вардар е многу популарен тим, со инфраструктура, со бројна навивачка група. Излегоа информации дека сакаме да помогнеме, имам многу пријатели во Македонија, но засега сме далеку од договор, иако интерес има“  – потврди Георгиев за ТВ Нова.

Целото интервју можете да го погледнете ТУКА.