Шкендија и официјално го назначи Ернест Ѓока за нов тренер тој потпиша  потпиша професионален договор со „црвените“ и веднаш ќе започне со работа на првата тренинг сесија закажана денес.

„Мислам дека дојдов во клуб кој е воден од професионалци. Имам големи планови со Шкендија со која ќе се обидам да наредните сезони да обезбедам пласман во Европа“ -изјви Ѓока.

Ѓока изминатите го водеше албански Кукс со кој го освои Албанското првенство и Купот во Албанија.Покрај Кукес, Окаока во својата кариера како тренер има работено и во Камза, Фламуртари на Валона, Томори и Аполонија.