Поранешниот селектор на Македонија, Ѓоре Јовановски одличи да го раскине договорот со ФК Беласица.

Според последните информации, Јовановски и управата на струмичкиот прволигаш не успеале да се поклопат со плановите и начинот на реализација на целиот проект, по што договорот бил раскинат спогодбено.

Јовановски се повлекува од менаџерската позиција на ФК Беласица по денешниот пораз од Боред од 2:1 во ПМФЛ.