Спортскиот директор на Ајнтрахт Франкфурт, Фреди Бобиќ, на крајот од сезоната ќе го напушти клубот, потврдено е откако вчера првично Скај Спорт објави ваква информација.

Поранешниот фудбалер пристигна во Франфурт во 2016 година и може да се каже со бројни одлуки дадем голем доринос во одличните резултати на германскиот тим минативе сезони.

Иако не е официјално потврдено, причина за заминувањето од Ајнтрахт, била понудата од Херта од Берлин, од каде изразиле желба Бобиќ во иднина да се грижи за трансферите на играчите.