Повредата на Енес Азизи го принуди Шкупи да доведе нов голман, изборот падна на Тулио Клиер Де Фреитас од Бразил кој е официјално промоворина за нов играч на тимот од Чаир.

Тулио доаѓа од екипата на Национал МГ,  има 23 години и потпишал договор со Шкупи на една година.

„Задоволен сум што потпишав за Шкупи, сречен сум за оваа шанса што ми се дава, ќе му помогнам на тимот за добри резултати“ – изјави Тулио за сајтот на клубот.

Шкупи се подготвува за мечот со Пјуник кој се игра в четврток.