Поранешниот претседател на Интер, Масимо Морати изјави дека сонот  за доаѓањето на Меси во Интер е завршен, Аргенинецот не доаѓа во Интер.

Сонот и желбата е едно, реалноста е друго, Морати призна дека залудно сонувал.

„Тој е сон на сите клубови, но реланоста е дека не доаѓа во Интер, всушност Меси нема да ја напушти Барселона никога“ – изјави Морати.

Со ова заврши сонот на на поранешниот престедател на Интер дека Меси некогаш ќе дојде во Милано.