Поранешниот играч на Вардар, Бобан Грнчаров сеогласи на фејсбук повод случувањата поврзани со клубот кој бара спас од финансиската криза.

Грнчаров напиша дека Град Скопје не е должен да му помогне на ФК Вардар, за се е виновен „еден човек“, се запраша, зошто клубот не му погнал на градот кога земал 5 милиони од УЕФА?

Воедно во статусот на фејсбук, Грнчаров потенцира дека ФК Вардар парите од УЕФА ги дал на РК Вардар, тоа е адреста каде треба да си бара пари за спас и лиценца.

ФОТО: Бобан Грнчаров (фејсбук)