Управата на Манчестер Сити го послушала советот од Гвардиола и ја испратила првата понуда за Бенасер од Милан.

Според последните информации, „Граѓаните“ се подготвени за трансфер оштета од 60 милиони евра, но ова може да не е доволно.

Бенасер на трансфер пазарот вреди околу 70 милиони евра за за него интерес има од Челси, Интер и Барселона.