Навивачите на Бенфика незадоволни од нерешениот резултат на екипата 0-0 со Тондела го каменуваше клупскиот автобус, еден играч е повреден.

Србинот Андрија Живковиќ е погоден во глава, слично прошол и Германецот Вајгл.

Истрагата потврдила дека нападот го извршила една од најрадикалните подгрупи на навивачката група на Бенфика, „Но Нејм Бојс“.