Златан Ибрахимовиќ е постојано во фоксуот на вниманието во Италија, особено беше интересен за јавноста по поразот на Милан од Интер.

Швеѓанецот денеска за „GazzettadelloSport“ изјави дека е нормално да биде нервозен кога нема да победи.

„Ако не победиш нормално е да си нервозен, јас го сакам фудбалот, сакам да победувам, не сакам да губам, но живото продлжува понатаму, ќе биде подобро на следниот натпревар“  – изјави Ибрахимовиќ.