Златан Ибрахимовиќ го „разбуди“ Милан по враќањето во клубот. Милан игра подобро, одигра перфектно прво полувреме против Интер а потоа застана.

Швеѓанецот смета дека Милан не смеел да си дозволи таков пад во играта во вториот дел.

„Очекував повеќе од Интер. Тешко е да се објасни што се случи. Милан едноставно застана. Заневме дека првите 15 минути во вториот дел се клучни, потфрливме“ – изјави Ибрахимовиќ.