Златан Ибрахимовиќ попладнево се врати во Милано, следува 14. дневен карантин по што ќе може да се врати на тренинг кај Милан.

Швеѓанецот речиси два месеци беше отсутен, тренираше со Хамарби, од денеска е во Италија.

Клубовите од Италија добија дозвола за екипен тренинг од 18 мај, во моментов можат да работат индвидуално со играчите.