Се огласи и Златан Ибрахимовќ повод смртта на Диего Марадона, Швеѓанецот со порака на Инстаграм за фудбалскиот „БОГ“ од Аргентина.

За Ибрахимовиќ , Диего не е мртов, тој  едноставно бесмртен.

„Марадона не е мртов, тој е бесмртен! Бог ни го даде најталентираниот фудбалер во историјата. Ќе живее засекогаш“ – напиша Ибрахимовиќ.