Газдата на Интер, Жанг и играчите на клубот имале состанок кој траел околу еден час, барањето е да се откажат од две пати, за клубот финансиски да се стабилизира.

Доколу дојде до договор, според „Газета Дело Спорт“, Интер ќе заштеди околу 25 милиони евра.

Засега нема конкретен договор, Жанг ќе преговара со сите играчи поединечно во текот на неделата, а бонусите за скудетото ќе бидат исплатени.

Интересно е тоа што Антонио Конте не бил присутен на состанокот, тој првично не се сложил за какво било намалување на платите или откажување на две, какво што барањето на раководството на Интер.