Антонио  Конте го објави спискот на играчи за турнеата на Интер во Сингапур и  Кина, на листата очекувано или не го нема Мауро Икарди .

Ванда која е сопруга на Икарди, воедно и менаџер ,го критикуваше овој потег на клубот и тренерот Конте,  на инстаграм таа напиша:

„Судбината е веќе напишана, никој и ништо нема да ја измени“ – се вели  во пораката на Ванда.