Интер  и Икарди не се во „љубов“ и јасно е дека реазделбата е  неминовна, но дали таа ќе се случи до крајот на овој преоден рок никој не може да предвиди точно во моментов.

Икарди најавил дека нема да замине од Интер  и покрај големите несогласувања, тој има важечки договор со клубот од Милано до 2021 година, причинита за останување не е зошто ситуацијата е смирена, Ванда е бремена и Икарди не мрда од Милано.

Аргентинецот  им најавил во клубот  дека ќе остане иако тоа на првите луѓе не им се допаднало, шпекулациите засега го врзуваат Икарди и натаму со Интер.