Едноставно синоним за проблем е името на Лука Јовиќ, Србинот повтрон оди во самоизолација откако во посета во Мадрид му дошол другар заразен од Ковид-19.

Јовиќ веќе два дена не тренира поради коронавирусот, имал посета од Белград, другар кој бил позитивен на Ковид-19, сега ѕвездата на Реал е повторно во самоизолација.

Србинот се тестираше, за среќа тестот е негативен, но Реал го отстрани од тимот и го прати во карантин.