Италијански Газета дело Спорт тврди дека Конте се согласил нa траснфер пазарот да бидат понудите тојцата проблематични играчи и клубот е во очекување на првите посеризони понуди.

Според италијанскиот весник, проблем може да преставува цената која вртоглаво падна на овие тројца играчи а Интер нема да се согласи за разделба од која нема добро да заработи. Икарди во моментов е проценет на 60 милиони евра, Наиголан на 40 милиони евра додека Перишиќ на 38 милиони евра.

Управата на Интер посакува со продажбата на овие тројца да заработи околу 200 милиони евра но според Газета дело Спорт тоа во моментов изгледа нереално.